Lemondott Szlovákia környezetvédelmi minisztere, miután részegen randalírozott egy étteremben, és rendőrök vitték el

Lemondott Solymos László szlovák környezetvédelmi miniszter, miután előző nap este részegen randalírozott egy pozsonyi étteremben, és a rendőrök előállították.

A miniszter sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy távozik a posztjáról. „Ember vagyok, és hibáztam” – mondta Solymos. Azzal védekezett, hogy a magánéletében nehéz időszakot él át, de kész vállalni a felelősséget a tetteiért, és mindenkitől elnézést kér.

Peter Pellegrini kormányfő a politikai kultúra gesztusának nevezte a miniszter lemondását.

Solymos, aki a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt minisztere, sajtóinformációk szerint egy másik férfival, állítólag a testvérével együtt vacsorázott szerdán Pozsony óvárosában egy kínai étteremben. Szemtanúk szerint szóváltásba keveredtek, majd az őket csitítani próbáló éttermi alkalmazottal is konfliktusba kerültek.

A pluska.sk hírportál szerint a randalírozók széttörték az étterem üvegajtaját. Megsérült az étterem egyik alkalmazottja is, őt mentővel vitték be az egyik pozsonyi kórházba. A híradások szerint a nyilvánvalóan ittas Solymos a kiérkező rendőröknek többször is azt kiabálta, hogy ő a környezetvédelmi miniszter, és megpróbált kiszállni a rendőrautóból.

Solymos László, az EU akkori soros elnökségét betöltő Szlovákia környezetvédelmi minisztere az EU Környezetvédelmi Tanácsának luxembourgi ülése utáni sajtóértekezleten 2016. október 17-én.Fotó: Tashana Batista/Európai Tanács/MTI/MTVA

Nem ez az első eset, hogy szlovákiai politikusok alkohol hatása alatt keverednek bajba. Pár éve például Mikulás Dzurinda volt kormányfő sérült meg, mert részegen elesett. A legnagyobb visszhangot kiváltó eset Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt korábbi elnökének nevéhez fűződik: a politikus részegen vizelt egy pozsonyi étterem balkonjáról. Több parlamenti képviselőt és magasabb rangú tisztségviselőt is kaptak már ittas vezetésen, ez volt az egyik oka annak is, hogy pár éve megszüntették a parlamenti képviselők mentelmi jogát a szabálysértések esetében. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó