Lezuhant egy tűzoltásra induló repülő Ausztráliában

ausztrália
2020 január 23., 20:11

Lezuhant egy víztartályokkal felszerelt, tűzoltásra használt speciális repülő az ausztráliai Új-Dél-Wales államban. A gépen három amerikai állampolgárságú tűzoltó teljesített épp szolgálatot, akik nem élték túl a szerencsétlenséget - adta hírül csütörtökön a CNN.

A baleset okai tisztázatlanok.

Az ausztrál hatóságok tájékoztatása szerint a három elhunyt tűzoltó egy amerikai légi tűzoltással foglalkozó cég, a Coulson Aviation dolgozói voltak, amelyik a helyi tűzoltósággal szerződve dolgozott a hetek óta tomboló ausztrál bozóttüzek oltásában.

A gépet lezuhanásakor Cooma kisváros környékére hívták őket egy gyorsan terjedő bozóttüzet oltani.

Bár a múlt heti esőzések valamelyest enyhítették - és egyúttal súlyosbították -  az ausztrál bozóttüzek okozta károkat, már akkor figyelmeztették a lakosságot, hogy a hőmérséklet emelkedésével hamarosan ismét romolhat a helyzet. 

Ez meg is történt, csütörtökön rendkívüli figyelmeztetést adtak ki Új-Dél-Wales egyes területeire, Sydney környékén már több, mint 40 fokot mértek, és 55 kilométer/órás szél fúj, ami akár a duplájára is nőhet.

Canberrában lezárták a repülőteret, és a közeledő tűz miatt arra kérték az embereket, hogy ne is menjenek a környékre. A füst miatt most is óriási a légszennyezettség a városban.