Öt magyar állampolgár van a járvány miatt lezárt kínai tartományban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Öt magyar állampolgár ragadt Hopej tartományban, aminek Vuhan nevű nagyvárosa az új koronavírus okozta járvány központja. A tartomány mintegy 40 millió lakója nem hagyhatja el egyelőre a területet, és a tartományon belüli tömegközlekedést is leállították.

Pekingi rendőr.Fotó: NICOLAS ASFOURI/AFP

A magyar külügyminisztérium tudomása szerint 5 magyar állampolgár tartózkodik Hopejben, közülük négy Vuhan városában, utóbbiak egy helyen laknak, és dolgozni mentek ki Kínába. Menczer Tamás államtitkár szombaton azt mondta, hogy mindannyiukkal kapcsolatban vannak, és mindannyian egészségesek. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér