Lovasi András is beszállt a fideszes jelölt kampányába Győrben

POLITIKA
2020 január 26., 11:02

Szóval ha a Fidesz minden jelöltje olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor én Fidesz-szavazó lennék” - mondta Lovasi András azon a rövid videón, amit a Fidesz győri polgármester-jelöltje tett közzé szombaton az oldalán.

link Forrás

Később az énekes-dalszerző úgy érezte, hogy szűkszavú volt a videóban, ezért az oldalán bővebben is kifejtette, miért támogatja Dézsit: „kb. 15 éve ismerem, mint rockzenét kedvelő ember sokszor megfordult a győri koncertjeinken, személyében egy rendkívül segítőkész, okos, toleráns embert ismertem meg, egy igazi nagybetűs Orvos. Ha minden politikusunk ilyen lenne, egy sokkal jobb világban élnénk, függetlenül attól milyen színű a zászló, ezért amikor megkért erre a kiállásra, egyből igent mondtam, hiszen minden igaz amit állítottam.” Hozzátette, hogy nem Fidesz-szavazó, sőt kifejezetten utálja „ezt a rendszert amiben élünk”, de ugyanakkor frontharcosnak sem tartja magát, aki „mindenre lő ami a túloldalon mozog”.

Nyáron Lovasi még arról beszélt a 444-nek a tusványosi fellépésével kapcsolatban, hogy „az ember próbálja kerülni, hogy a politikai és üzleti szándékok illusztrációja legyen az, amit csinál. De elég nehéz előre kontrollálni mi vár rád egy adott helyszínen. Szerencsére a direkt árukapcsolásokat nem szokták sehol erőltetni.”

Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje
photo_camera Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A városban a szexvideóval előkerült korrupciós vádakba belebukott Borkai Zsolt lemondása miatt kell időközi választást tartani. A Fidesz Borkai korábbi belső ellenfelét, Dézsi Csaba Andrást indítja, aki 25 éve önkormányzati képviselő, egy ideig alpolgármester is volt a szocialista Balogh József mellett. A 24-nek adott interjújában azt mondta, hogy az előző városvezetés egy nagyon szűk, zárt érdekcsoport köré épült, ezért ezeket a szálakat nagyon gyorsan el fogja „vagdosni”. És egyébként a papagájokéért is rajong.