Bécs 4000 eurós támogatást ad e-teherbringa vásárlásához

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bécs városa közölte, hogy két új támogatási formával is erősíti az energiahatékony városi mobilitást. 2020 februárjától támogatja a cégeket, amik villamos motorral felszerelt teherkerékpárokat vesznek, és új, megosztáson alapuló közlekedési formákat szeretnének kidolgozni a lakossággal együtt.

Bécs klímavédelmi céljainak egyike a széndioxid-mentes elektromos mobilitás népszerűsítése, a városi közlekedési eszközök fejlesztésénél a zöldáram felhasználására törekednek, a városi környezet jó lehetőségeket kínál az elektromos mobilitás hatékony kihasználására – közölték.

Birgit Hebein bécsi főpolgármester-helyettes és klímavédelmi városi tanácsnok meg a Bécsi Szamaritánus Szövetség e-teherkerékpárjaFotó: Christian Fürthner/PID

Bécs 2017-ben összesen 300 ezer euróval támogatta az e-teherkerékpárok vásárlását, a támogatást főleg szülők vették igénybe. A következő 2 évben csak cégek, szervezetek és egyesületek kaphatnak támogatást, nekik Bécs 2021-ig 800 ezer eurós keretet biztosít. (Főleg a logisztikai cégek használnak „cargo bike”-okat a belvárosi áruszállításhoz, de a Bécsi Szamaritánus Szövetség is ezekkel osztja szét az ételeket.)

A 40 kg teherbírású e-teherbiciklik vásárlását 2000 euróval, míg a 100 kg vagy annál nagyobb teherbírású járműveket 4000 euróval támogatják 2021 végéig. Bécs második támogatási programjára 2 millió eurót biztosítanak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér