Törölte magát a Facebookról Stephen King

Tbg
TECH
2020 február 01., 17:28

Stephen King amerikai író törölte Facebook-fiókját, és arra bíztat mindenkit, hogy inkább a Twitteren kövessék őt, derül ki a szerző Twitter-üzenetéből, amelyben a közösségi oldal hirdetési és adatkezelési gyakorlatát sérelmezi.

link Forrás

"Nem bírom, a hamis információk özönét, amelyet megengednek a politikai hirdetésekben, és nem bízom abban, hogy képesek megvédeni a felhasználók személyes adatait" - indokolta döntését a 72 éves King.

A világ legismertebb jedi lovagját, Luke Skywalkert megszemélyesítő Mark Hamill január közepén jelentette be, hogy törli Facebook-oldalát, mert felháborodott azon, hogy a közösségi oldal nem hajlandó ellenőrizni a politikai hirdetéseket.

"Annyira csalódtam, hogy Mark Zuckerberg többre értékeli a profitot az igazságnál, hogy úgy döntöttem, törlöm a Facebook-fiókomat" - írta Luke Skywalker 68 éves megformálója a Twitteren.

A Facebook január elején jelentette be, hogy kirívó esetektől eltekintve nem fogja ellenőrizni a politikai hirdetések valóságtartalmát, és a felhasználókra bízza, hogy mit tartanak igaznak, hitelesnek, és mit hisznek el. Ezzel szemben a Twitter tavaly év végén azt közölte, hogy az oldalról teljes mértékben kitiltják a politikai hirdetéseket. (MTI)