Egy gyöngyöspatai roma nő számonkérte a fideszes képviselőt, amiért az ő gyereke nem kapott normális oktatást

társadalom
2020 február 03., 17:24

Miután Horváth László fideszes képviselő és Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár befejezte hétfői sajtótájékoztatóját Gyöngyöspatán, nagyjából 20-30 helyi roma ember jelent meg a kultúrház mellett, sokan közülük érintettek a szegregációs perben is.

photo_camera Fotó: Tuba Zoltán/Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu

Horváth egyikükkel, Farkas Attilánéval visszament az épületbe, majd Csemer Gézával, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökével beszélgettek hármasban. 

Ezt egy ideig mi is követhettük a társalgást, így kiderült, hogy Farkasnénak két gyereke van, egyikük 15 éves, kitűnő tanuló Hatvanban. A másik fiát viszont ki kellett vennie az iskolából, mert kétszer bukott, nem volt azon a szinten, mint a többi, vele egykorú gyerek. Szerinte azért, mert nem kapta meg azt az oktatást, amit a többiek. Pedig amikor óvoda végén pszichológushoz vitte a gyerekét, még kifejezetten okosnak mondták. 

Balról jobbra: Csemer Géza, Farkas Attiláné és Horváth László
photo_camera Balról jobbra: Csemer Géza, Farkas Attiláné és Horváth László Fotó: Tuba Zoltán/Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu

Farkasné szerint neki hiába van csak hat osztálya, még mindig többet tud, mint a nyolc osztályt végzett fia, mert neki nem kellett hétévesen az idősebbekkel együtt tanulnia. 

Horváth azt mondta, el kellene fogadni, hogy a gyöngyöspatai tanárok senkinek sem akartak rosszat. 

link Forrás

A sajtótájékoztatón Horváth és Maruzsa bejelentették, hogy biztonsági kamerákkal, iskolai rendészettel és a gyerekek büntethetőségi korhatárának leszállításával harcolna a kormány az iskolai erőszak ellen. Szerintük ugyanis ez áll a gyöngyöspatai problémák hátterében is. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben.