A strasbourgi bíróság felszólította a magyar hatóságokat, hogy adjanak enni egy afgán menedékkérőnek

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.
Tranzitzóna RöszkénélFotó: Botos Tamás/444

Az Emberi Jogok Európai Bírósága felszólította a hazai hatóságokat, hogy haladéktalanul adjanak enni a Magyar Helsinki Bizottság afgán ügyfelének, az éheztetése 7. napján így végre kaphat enni – közölte a Helsinki Bizottság.

A férfi felesége terhes, és súlyos beteg, tőle és kislányától kapott enni ezeken a napokon, az ő maradékaikon kellett élnie” – írja a Helsinki.

Mint emlékeztettek, az EU kötelezettségszegési eljárást folytat a kormány ellen, mert embereket éheztet a tranzitzónában, 2018 augusztusa óta 18-szor. A Helsinki Bizottság minden ilyen esetben a strasbourgi bírósághoz fordult, és az mindig felszólította a kormányt, hogy adjon enni az embereknek.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!