A strasbourgi bíróság felszólította a magyar hatóságokat, hogy adjanak enni egy afgán menedékkérőnek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Tranzitzóna RöszkénélFotó: Botos Tamás/444

Az Emberi Jogok Európai Bírósága felszólította a hazai hatóságokat, hogy haladéktalanul adjanak enni a Magyar Helsinki Bizottság afgán ügyfelének, az éheztetése 7. napján így végre kaphat enni – közölte a Helsinki Bizottság.

A férfi felesége terhes, és súlyos beteg, tőle és kislányától kapott enni ezeken a napokon, az ő maradékaikon kellett élnie” – írja a Helsinki.

Mint emlékeztettek, az EU kötelezettségszegési eljárást folytat a kormány ellen, mert embereket éheztet a tranzitzónában, 2018 augusztusa óta 18-szor. A Helsinki Bizottság minden ilyen esetben a strasbourgi bírósághoz fordult, és az mindig felszólította a kormányt, hogy adjon enni az embereknek.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót