A strasbourgi bíróság felszólította a magyar hatóságokat, hogy adjanak enni egy afgán menedékkérőnek

Tranzitzóna RöszkénélFotó: Botos Tamás/444

Az Emberi Jogok Európai Bírósága felszólította a hazai hatóságokat, hogy haladéktalanul adjanak enni a Magyar Helsinki Bizottság afgán ügyfelének, az éheztetése 7. napján így végre kaphat enni – közölte a Helsinki Bizottság.

A férfi felesége terhes, és súlyos beteg, tőle és kislányától kapott enni ezeken a napokon, az ő maradékaikon kellett élnie” – írja a Helsinki.

Mint emlékeztettek, az EU kötelezettségszegési eljárást folytat a kormány ellen, mert embereket éheztet a tranzitzónában, 2018 augusztusa óta 18-szor. A Helsinki Bizottság minden ilyen esetben a strasbourgi bírósághoz fordult, és az mindig felszólította a kormányt, hogy adjon enni az embereknek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér