Hamis tanúzással vádolják a lúgos orvos titkárnőjét

bűnügy
2020 február 05., 15:38

Azt írja az Index, hogy hivatalból egyetlen hatóság sem tett feljelentést, pedig a lúgos orvos áldozata és ügyvédje már a nyomozás lezárása után jelezték, hogy Bene Krisztián titkárnője és a kórház ápolási igazgatójának titkárnője sem mondott igazat, ráadásul az ügyészség annak idején többek között a két nő vallomása miatt akarta megszüntetni a nyomozást.

A két titkárnőt 2015-ben Renner Erika, a lúgos támadás áldozata és az ő jogi képviselője azután jelentették fel, hogy az iratismertetésen elolvasták a vallomásokat. A támadás óta 7 év telt el, az ügyben 2 éve jogerős ítélet született.

A Fővárosi Főügyészség idén januárban emelt vádat hamis tanúzás miatt az ellen K. Éva* titkárnő ellen, aki alibit igazolt a volt főigazgatónak, az orvos másik kolléganőjével szemben pedig megrovást alkalmazott.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes-szóvivője a lapnak azt mondta, azért tartottak eddig a hamis tanúzás miatt indított büntetőügyek, mert meg kellett várni, hogy az alapügyben jogerős ítélet szülessen, az pedig 5 évig húzódott.

A hamis tanúzással kapcsolatos további részletekről itt írt az Index.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Bene Krisztián 2013-ban elkábította korábbi partnerét, majd maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét. Az orvost 2018 júliusában, öt évvel a bűncselekmény elkövetése után a Kúria – a Fővárosi Ítélőtábla öt hónappal korábbi megismételt másodfokú ítéletét súlyosbítva – 11 évre ítélte.

Renner 2017-ben indított polgári pert kártérítésért. Abban a perben pár hete is volt tárgyalás, amire sem Bene, sem az ügyvédje nem ment el. A per húzódik, mert a bíró újabb szakértői véleményeket kért Renner állapotáról, pedig a nőt a büntetőügyben már többször megvizsgálták orvosszakértők.

* Frissítés: Korábban azt írtuk, P. Magdolnát vádolják hamis tanúzással, de valójában K. Évát vádolják hamis tanúzással. A hibáért elnézést kérünk.