A kormány kedvenc püspöke szerint pont egy tüntetés a legjobb válasz a Niedermüller-féle támadásokra

vallás
2020 február 06., 06:59

"Én úgy gondolom, hogy anélkül, hogy üldöztetési mániánk, vagy konspirációs elméleteink lennének, látjuk, hogy a balliberális demokrácia nagyon sok irányból konvergálódik afelé, hogy mondjuk a kereszténységet, az európai keresztényeket – legalábbis szellemileg – eliminálni kellene," állapította meg Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a HírTV Credo című műsorában Niedermüller Péter nagy vihart kavart kijelentéséről. Az egyházi vezető úgy folytatta, hogy 

"reméljük, hogy gyakorlatilag, fizikailag erre nem kerül sor. Bár sokszor halljuk azt a megjegyzést is, hogy hasonló megjegyzések, kijelentések milyen tragédiák előszelei voltak.”

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy hogy meddig kell hátrálni az ilyen "támadások" végett, úgy válaszolt, hogy

  • Niedermüller Péternek volt egy véleménye, "az egy jó dolog," véleményszabadság van.
  • "Erre azt tudjuk mondani, hogy nekünk sokkal markánsabb véleményünk van azokról, akik hozzá hasonlóan gondolkodnak."
  • Szerinte ilyen esetben nyugodtan erővel kell válaszolni.
  • "Ne legyünk olyanok, mint mikor az óvodásgyerek odaszalad az óvónénihez, hogy Péterke csúfolódik. Legyünk kicsit komolyabbak!"

"Ha pedig úgy gondoljuk, hogy egy támadás is, akkor egy tüntetés megfelelő kinyilvánítása annak, hogy nem hagyjuk magunkat sem szellemi értelemben eliminálni, ne adj isten, fizikai értelemben támadni,"

jelentette ki a kormány kedvenc püspöke. Véletlen egybeesés, de a Fidesz múlt héten tartott antirasszista tüntetést az erzsébetvárosi hivatal előtt. Bayer Zsolt, Illés Boglárka, Hollik István, és Bajkai István vezetésével több ezren tiltatkoztak Niedelmüller Péter kijelentése miatt. A DK-s polgármester az atv reggeli műsorában, miközben azt próbálta elemezni, hogy a kormány családpolitikája kirekesztő, azt mondta, hogy 

„ha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlölet valamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak”

Miután a jólétben elkényelmesedett nyugat-európai kereszténységről beszélt Kiss-Rigó László, megjegyezte, hogy Közép-Európában, 

"a vasfüggöny innenső oldalán azért kemény erőpróbának voltunk kitéve. Jobb volt az identitástudatunk, és azt jobban tudtuk védeni."

link Forrás

Kiss-Rigó kemény erőpróbának volt kitéve: Ungváry Krisztián történész szerint ügynök volt. Miután megírta róla, a püspök perelt, és a bíróság neki adott igazat. Ungváry az ítélethirdetés után kijelentette:

"az utóbbi húsz évben senki nem nyert pert az egykori ügynökökkel szemben, illetve nem fordult elő, hogy ha valaki bárkivel szemben ügynökvádat fogalmazott meg, ne ítélték volna el ezért; ez az ítélet is beilleszthető ebbe a sorozatba".

Kiss-Rigó később az ügyet úgy kommentálta, hogy azért ellenzi az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát, mert szerinte az csak zavarkeltésre jó, és

"egyébként pedig nem hinném, hogy a hívőket különösebben érdekelné az ügynökkérdés."