A kormány kedvenc püspökét díjazta a közmédia, mert szükség van hétköznapi hősökre

POLITIKA
2019 december 14., 11:37

„A mai értékvesztett világunkban az egyházak közéleti szerepe az rendkívül fontos. Szükség van hétköznapi hősökre, szükség van példaképekre, és számunkra püspök úr ilyen” – indokolta Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója,  Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök Duna-díját. A kormány kedvenc püspöke az M5-nek adott interjúban kijelentette:

„A díjat úgy fogom fel, mint egy feladatra való buzdítás, hogy egy kicsit jobban tegyem mindazt, amit teszek.”

link Forrás

A Kiss-Rigó vezette egyházmegye még Lázár Jánostól kapott nagy ajándékot tavaly januárban: a kormány húszmilliárd forintos támogatásról döntött, mert a Szeged–Csanádi Egyházmegye 2030-ban lesz pont ezeréves. Az összeg több mint felét focistadionra költötték: a 8000 férőhelyes Szent Gellért Fórum nevű épület  13,4 milliárd forintból épült. (A Szeged-Csanád Grosics Akadémia jelenleg a 13. helyen áll a másodosztályban.) A püspök kiérdemelte a támogatást:

A Duna-díjat maga Semjén Zsolt, a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes adta át még csütörtökön Kiss-Rigónak. Semjén köszöntőjében elmondta, hogy a püspökre nagy hatással volt Karol Wojtyla, az egykori II. János Pál pápa. 

„Kiss-Rigó László és Karol Wojtyla egyaránt úgy gondolja, hogy a sportnak az embert kell szolgálnia, a futball terápia lehet.”

Semjén szerint Kiss-Rigó „élete imádság és tett”.  Tudja, hogy „a gondviselés nemcsak égi hazát készített számunkra, hanem földi hazát is ajándékoz nekünk”.