Ha dudálsz, piros marad a lámpa

Mumbaiban szinte egy tapodtat sem lehet tenni anélkül, hogy az ember fülsiketítő dudaszót hallana valamelyik kereszteződés környékén. Az autósok ugyanis előszeretettel nyomják a dudát akkor is, ha éppen piros a lámpa, hátha így gyorsabban elérik a céljukat.

Ebből a felesleges hangzavarból lett elege a rendőrségnek, ezért zajszintmérőket szereltek fel néhány forgalmas helyre. Ha ez 85 decibel feletti értéket mutatott, a lámpa piros maradt, és megjelent egy „Dudálj többet, várakozz többet!” felirat. Az egészről videót is készítettek, amelyen látszik, hogy az autósok elsőre nem igazán tudták mire vélni a dolgot:

(The New York Times

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér