Pécsen folytatódik a Szeviép-ügy harmadfokon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Pécsi Ítélőtáblát jelölte ki a Szeviép-ügy harmadfokú eljárására a Kúria, írta csütörtökön a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap. Vagyis a bírák elfogultsági bejelentése után kizárták a Szegedi Ítélőtáblát a bűnügyi felügyelet megszüntetésével kapcsolatos, folyamatban levő ügy elbírálásából. 

A harmadfokú eljárásra a bűnügyi felügyelet megszüntetése és a másodfokú ítélet után beadott fellebbezések miatt van szükség. 

A Szeviép-ügy röviden: az építkezésekkel foglalkozó cég évekkel ezelőtt bedőlt, a hitelezőit az állam kártalanította, már 2010 után. A cég vezetőit elsőfokon csődbűntett miatt elítélte a bíróság, de a másodfok bizonyítottság hiányában december 13-án felmentette őket. Az ügy mindig is politikai színezetű volt, jobboldali politikusok rendre firtatták a cégvezetés és a szegedi városvezetés közti kapcsolatot. Botka László polgármester azt mondta, semmi köze az ügyhöz. 

A Szegedi Törvényszék elnöke januárban fegyelmi eljárást rendelt el a Törvényszék büntetőkollégium-vezető helyettesével szemben. Hivatalosan akkor azt mondták, az igazgatási kérdések betartását ellenőrizték, a hvg.hu bírósági forrásai szerint az ügyelosztási rendet vizsgálták. Senyei György Barna, az OBH elnöke tavaly év végén a Szegedi Törvényszék elnöki posztjára kiírt pályázatot is eredménytelenné nyilvánította, a vizsgálat végéig nem is lesz döntés. Az egyetlen pályázó az eddigi vezető, Tárkány-Szűcs Babett volt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó