Türingiában egy nap után lemondott a szélsőjobboldali segítséggel megválasztott liberális miniszterelnök

Gyakorlatilag 24 óra után lemondott Türingia miniszterelnöke, a liberális Thomas Kemmerich, akit szerdán a szélsőjobboldali AfD támogatásával választottak meg.  Az AfD a liberális FDP és a kereszténydemokrata CDU koalícióját támogatta kívülről az eddigi tartományi miniszterelnök, Bodo Ramelow, illetve a szociáldemokrata SPD, a Zöldek és a Linke koalíciójával szemben. Ez volt az első alkalom, hogy valakit az AfD segített hatalomra. 

Thomas KemmerichFotó: MARTIN SCHUTT/dpa Picture-Alliance/AFP

Miután töntetni kezdtek a döntés ellen, és Angela Merkel is arról beszélt, hogy megbocsáthatatlan, ami történt, és muszáj visszafordítani ezt a folyamatot, Kemmerich csütörtökön azt mondta, hogy a lemondása elkerülhetetlen. Hozzátette, hogy a demokráciához demokratikus többség kell. (Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó