Beszökött egy róka a brit parlamentbe, mozgólépcsőzött egy jót, odakakált, aztán fogták és kizsuppolták az utcára

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A főszereplő

Mozgalmas napja volt egy londoni rókának. Az állatot láthatólag nem feszélyezte a világvárosi forgalom, hiszen London középületei közül csütörtökön a város centrumában található parlamenti irodaházat, a Whitehall területén található Portcullis House-t látogatta meg. 

A helyszín

Az állatot bemenni senki sem látta, a képviselők odabent egyszer csak észrevették, hogy egy róka használja a mozgólépcsőt. Az állat jó félórát nézelődött és egészen a negyedik emeletig jutott, hogy egy idő után védőkesztyűt húzó biztonsági őrök kezdjék üldözni. Végül egy műanyag ládát borítottak rá, így sikerült elkapni. 

A parlamenti őrség ezután nem lacafacázott sokat: kivitték a forgalmas belvárosi utcára az egyik kijáraton, majd szabadon engedték. A róka pedig, ahogy egy urbánus állathoz illik, hamarosan elvegyült a járókelők tömegében.

A rókából akkora sztori lett, hogy a munkáspárti képviselőnő, akinek odakakált az irodája elé, büszkén kiposztolta a Twitterre a rókaszart:

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót