Elvették a rabok marihuánáját a Kozma utcai börtönben, fogolyzendülés lett belőle

Fogolyzendülés miatt emelt vádat pénteken a Fővárosi Főügyészség öt férfival szemben, mert szóbeli és fizikai erőszakkal sértették meg a büntetés-végrehajtás rendjét két és fél évvel ezelőtt.

A vádirat szerint 2017 július 27-én a budapesti Kozma utcai börtönben tíz fogva tartott férfi valahogy marihuánához jutott, és fogyasztottak is belőle.

A börtön őrsége még aznap biztonsági ellenőrzést tartott a zárkájukban, így megtalálták - más tiltott tárgyakkal együtt - a maradék kábítószert. A rabok egyenkénti meghallgatását és szétköltöztetésüket tervezték, amit közöltek is a fogva tartottakkal.

Erre közülük öten felsorakoztak a zárkájuk közepén, és azt kiabálták, nem mennek sehova. Az ajtót is verni kezdték a zárkában található székkel, az őrök megtámadásával fenyegetőztek, és a többieket is ellenállásra buzdították.

A zendülők egyike az őt nyugalomra intő zárkatárásra támadt és könnyű sérüléseket okozott neki. 

A Budapesti Fegyház és Börtön őreinek végül sikerült helyreállítaniuk a rendet, de három vádlott még eközben is támadó mozdulatokat tett feléjük.

A Fővárosi Főügyészség a három férfival szemben fogolyzendülésben erőszak alkalmazásával való részvétel bűntette, két társukkal szemben fogolyzendülés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztésre ítélést és közügyektől eltiltást indítványoz az ügyben.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.