Lemondott a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára

sport
2020 február 07., 08:59

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) csütörtöki ülése után levélben lemondott Richter Attila, a szövetség főtitkára, miután az elnökség is ezt tanácsolta neki - írja az Index egy névtelenséget kérő informátorra hivatkozva. Az MTSZ körül hónapok óta egyre több a botrány, több teniszező is kritizálta az MTSZ vezetését.

Sokakat felháborított a jövő hétre tervezett budapesti női tenisztorna elmaradása is, főleg azért, mert nem is tájékoztatták erről időben őket, nem is szavazhattak a dologról.

Szûcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő és Richter Attila főtitkár a londoni Queen's Tennis Clubban
photo_camera Szûcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő és Richter Attila főtitkár a londoni Queen's Tennis Clubban Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A csütörtöki ülésen tájékoztatták az elnökséget arról is, hogy az áprilisi férfi nemzetközi torna jogdíját az MTSZ ugyan megkapta már tavaly az államtól, de egyelőre nem továbbította a 126 millió forintot a jogtulajdonosnak, pedig az összeget már októberben ki kellett volna fizetni. Az Index szerint az elnökség nem lát tisztán egy sor pénzügyi kérdésben, és hiába akarnak szigorú pénzügyi átvilágítást, ez eddig elmaradt.

A szövetség fideszes elnöke, Szűcs Lajos a csütörtöki ülés után levelet írt a tagoknak, hogy mostantól az eddigi sportigazgató, Juhász Gábor a főtitkár. (Index)