Lemondott a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) csütörtöki ülése után levélben lemondott Richter Attila, a szövetség főtitkára, miután az elnökség is ezt tanácsolta neki - írja az Index egy névtelenséget kérő informátorra hivatkozva. Az MTSZ körül hónapok óta egyre több a botrány, több teniszező is kritizálta az MTSZ vezetését.

Sokakat felháborított a jövő hétre tervezett budapesti női tenisztorna elmaradása is, főleg azért, mert nem is tájékoztatták erről időben őket, nem is szavazhattak a dologról.

Szûcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő és Richter Attila főtitkár a londoni Queen's Tennis ClubbanFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A csütörtöki ülésen tájékoztatták az elnökséget arról is, hogy az áprilisi férfi nemzetközi torna jogdíját az MTSZ ugyan megkapta már tavaly az államtól, de egyelőre nem továbbította a 126 millió forintot a jogtulajdonosnak, pedig az összeget már októberben ki kellett volna fizetni. Az Index szerint az elnökség nem lát tisztán egy sor pénzügyi kérdésben, és hiába akarnak szigorú pénzügyi átvilágítást, ez eddig elmaradt.

A szövetség fideszes elnöke, Szűcs Lajos a csütörtöki ülés után levelet írt a tagoknak, hogy mostantól az eddigi sportigazgató, Juhász Gábor a főtitkár. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér