Rekord magas hőmérsékletet mértek az Antarktiszon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mindössze 3 évvel a legutóbbi csúcs után újra rekord magas hőmérsékletet mértek az Antarktiszon. Egy argentin mérőállomás hőmérője most 18,3 Celsius fokot mért, 0,8 fokot ráverve a legutóbbi, 2015 márciusi rekordra.

Az ilyen rövid időn belüli kétszeri rekorddöntés tudósok szerint újabb bizonyíték arra, hogy az Antarktisz klímája a sokkal gyorsabban melegszik, mint a Föld többi része- írja a Guardian.

Az argentinok mérőállomása, az Antarktisz Dél-Afrikához közeli félszigetén lévő Esperanza február 6-án este posztolta, hogy rekordmagas hőmérsékletet mértek.

A Meteorológiai Világszervezet tájékoztatása szerint ez a félsziget a világ egyik leggyorsabban melegedő helye, ahol az elmúlt 50 évben majdnem 3 Celsius fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet.

A régióban található összes gleccser gyorsan olvad, ami a tengerszint folyamatos emelkedéséhez vezet.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!