Négy hónap alatt csaknem kétszázszor zavarták az alvást a légitársaságok Budapest felett

Bár tavaly október óta a légitársaságoknak úgynevezett mélyalvási díjat kell fizetniük, ha éjfél és hajnali öt között repülnek a főváros felett, ez egyelőre csak a bevételeket növelte:

az elmúlt négy hónapban csaknem kétszáz esetben kellett kiszabni a díjat, amiből így mostanra már 35 ezer euró folyt be.

Az Információs és Technológiai Minisztérium a Világgazdaság megkeresésére azt nem közölte, hogy mely légitársaságok repülnek továbbra is éjfél és hajnali öt között is. Csupán annyit közöltek, hogy a légitársaságok összesen '176 olyan műveletet hajtottak végre, amely beleesett a mélyalvási időszakba".

Az ITM tájékoztatása szerint a légitársaságok a teljes összeget befizették, és egyetlen esetben sem vitatták a díj jogosságát. A reptér pedig vállalta, hogy a mélyalvási díj összegét teljes egészében legújabb zajszigetelési programjára fordítja, mely részeként 2020-ban 1500 háztartásnak ajánlanak fel ablakszigetelést. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér