Négy hónap alatt csaknem kétszázszor zavarták az alvást a légitársaságok Budapest felett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bár tavaly október óta a légitársaságoknak úgynevezett mélyalvási díjat kell fizetniük, ha éjfél és hajnali öt között repülnek a főváros felett, ez egyelőre csak a bevételeket növelte:

az elmúlt négy hónapban csaknem kétszáz esetben kellett kiszabni a díjat, amiből így mostanra már 35 ezer euró folyt be.

Az Információs és Technológiai Minisztérium a Világgazdaság megkeresésére azt nem közölte, hogy mely légitársaságok repülnek továbbra is éjfél és hajnali öt között is. Csupán annyit közöltek, hogy a légitársaságok összesen '176 olyan műveletet hajtottak végre, amely beleesett a mélyalvási időszakba".

Az ITM tájékoztatása szerint a légitársaságok a teljes összeget befizették, és egyetlen esetben sem vitatták a díj jogosságát. A reptér pedig vállalta, hogy a mélyalvási díj összegét teljes egészében legújabb zajszigetelési programjára fordítja, mely részeként 2020-ban 1500 háztartásnak ajánlanak fel ablakszigetelést. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót