Szakács Árpád szerint ma is egy 1911-es szabadkőműves dokumentum alapján zajlik a történelem- és irodalomoktatás

2020 február 10., hétfő 12:15
215

A Hír Tv Civil kör című műsorábanfideszes kultúrharc szellemi vezetője, Szakács Árpád, a MediaWorks Hungary Zrt. központi nyomtatott szerkesztőségének alkotói szabadságon lévő volt főszerkesztője, a sokat kritizált Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatban biztosította a tőle elvárható magas színvonalú szórakoztatást.

Szakács Árpád a műsorban kiosztott egy, az országos levéltárból szedett, 1911-es szabadkőműves dokumentumot Jászi Oszkár székfoglalójáról a Martinovics-páholyban, amiben szerinte az 1919-es bolsevizmus szellemisége uralkodott. Szerinte ez a program megvalósult, a mai napig ez alapján zajlik az ateista-materialista történelem- és irodalomoktatás. A kormány ezt szeretné megváltoztatni, de elképesztő nagy az ellenállás.

Szakács a Facebookra is kiírta erről, hogy: „Jászi Oszkár ebben a dokumentumban hirdette meg az Új Magyarország programot. Emlékeznek még? 2006-ban pontosan ugyanez volt Gyurcsány Ferenc kormányzati programjának címe! Igen! Ezek ugyanazok! Az ő új Magyarországuk a bolsevizmus terrorja, a magyarok legyilkolása, a magyar identitás megsemmisítése.”

Szakács ezt Raffay Ernő Szabadkőművesek Trianon előtt című könyvében fedezte fel. Szerinte a történelem átírását hirdették meg első célként, és hát az ezeréves magyar múlt, az 1000 éves magyar identitáshoz kötődő összes elemet ki kell irtani, hogy a magyarság ne kötődjön a saját identitásához.

Jászi Oszkár egyébként a Károlyi-kormány bukása után hatalomra került Tanácsköztársaságot élesen bírálta, „új középkornak” nevezte, és biztos volt abban, hogy a bolsevik diktatúrát fehérterror követi majd.

A Magyar Narancs írta meg, hogy csütörtökön Szakács Árpád tart majd előadást A magyar kultúra ellenségei címmel a Mi Hazánk Fekete István Szabadegyetem című sorozatának első rendezvényén. Megnyitó beszédet mond a szabadegyetem igazgatója, Popély Gyula akadémiai doktor, aki az EP-választáson a Mi Hazánk listájának 4. helyén volt, a házigazda Novák Előd, a párt alelnöke.