Bipolárisnak és alkoholistának vallotta magát a brit-amerikai férfi, aki a Belvárosban késsel ölt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombat hajnalban találtak holtan egy 25 éves férfit Budapesten, a Belvárosban, a Ferenczy István utcában. A férfit megölték, és egy Múzeum körúti lakásban még aznap elfogták a gyanúsítottat, egy 26 éves amerikai-brit állampolgárt.

A Blikk írta meg, hogy az áldozat egy francia férfi, aki 3 napra érkezett Budapestre a születésnapját megünnepelni, a gyanúsított pedig korábban nem találkozott vele, és a tettét azzal indokolta, hogy „rossz napja volt”.

A Budai Központi Kerületi Bíróság március 11-ig rendelte el a gyanúsított letartóztatását. Az ügyészség közölte: a férfi Magyarországon bejelentett lakó-, illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik, büntetlen előéletű. A cselekmény céltalan jellege és előzménynélkülisége, valamint a férfi vallomása alapján feltehető, hogy az indokolatlan agressziója mögött kóros elmeállapot állhat fenn.

A gyanúsított azt mondta, bipoláris zavarban szenved és az USA-ban az alkoholfüggősége miatt kezelik. A védője a bipoláris zavarra hivatkozva kérte a bíróságtól, hogy rendelje el a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését. De a bíróság azt írta: nem áll rendelkezésre olyan dokumentum, ami alapján következtetni lehet arra, hogy a gyanúsított elmeállapota, pszichés betegsége feltétlenül indokolja az orvosi kezelést, azaz az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történő elhelyezést. Szakértői vélemény nélkül nincs lehetőség az előzetes kényszergyógykezelés elrendelésére sem.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó