Baán László: A kormány nem mondott le az Új Nemzeti Galériáról, csak vállalta, hogy addig nem építkezik, amíg a főváros azt nem támogatja

A kormány nem azt állította, hogy nem akarja és fogja megépíteni az Új Nemzeti Galériát a Városligetben, hanem azt vállalta, hogy addig nem építkezik, amíg a főváros vezetése nem támogatja a projektet, mondta Baán László egy háttérbeszélgetésen. Az Index beszámolója szerint a Liget Projekt miniszteri biztosa ezzel magyarázta, hogy az építkezés előkészülete nem állt le annak ellenére, hogy Karácsony Gergely korábban közölte: nem támogatja a Liget-projekt még el nem indult építkezéseinek befejezését. Két épület biztosan elkészül, az Új Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza, az új főpolgármester hármat viszont nem támogatott, az Új Nemzeti Galériát, a Magyar Innováció Házát és a Városligeti Színházat. Baán arra kérdésre, hogy akkor a félbehagyott építkezések körbekordonozva várják majd a Ligetben a kormánybarátibb városvezetést, úgy válaszolt, hogy 

"a végleges politikai döntésig valószínűleg nem nyitják meg ezeket a területeket,"

de szerinte ezek nem akadályozzák a Liget rendbetételét. Hangsúlyozta: nincs határidőkényszer a Liget Projekt befejezésénél. Az a három épület, amit most nem támogatott Karácsony, még megépülhet. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér