Feltámadt a Közgép, 5 év után újra komoly állami megrendelést kapott

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 24.hu írta meg, hogy 5 év után megint komoly állami megrendelést nyert el a Közgép Zrt.

A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. tenderén Simicska Lajos bukott főoligarcha egykori központi cége összesen nettó 43,6 milliárd forintos vállalási árral nyert (az osztrák tulajdonú Strabag és a Swietelsky előtt), hogy megépítse az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály–Lakitelek szakaszt visszakötéssel Kecskemét felé, illetve tervezze meg és építse fel a kapcsolódó építményeket, a NIF Zrt. terveinél végül 5 milliárd forinttal drágábban.

Egy hete volt öt éve, hogy a nyilvánosság előtt is kitört a háború Simicska és Orbán között. Végül Simicska majdnem minden magyarországi cégvagyonát odaadta az üzlettársának, Nyerges Zsoltnak, majd a cégek fokozatosan Mészáros Lőrinc („Mészáros Lőrinc”) közelébe kerültek. A Közgép mostani tulajdonosa Szíjj László tiszakécskei útépítő milliárdos, Mészáros üzlettársa. A Közgép 2015-ben 101 milliárd forint árbevételt és 10 milliárd nyereséget hozott össze, 2018-ban már csak 1 milliárd forint forgalmat és csak 30 millió forint nyereséget. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó