A WWF szerint a vízügynek öreg fák kivágására biztos nem volt engedélye a tiszaugi erdőben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: WWF

"Visszautasítjuk, hogy az Országos Vízügyi Főigazgatóság vádaskodásként állítja be az általunk közölteket, és fenntartjuk, hogy a tiszai ártér rendezésének nem elfogadható eszköze az értékes erdők tarvágása" - írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a WWF Magyarország. A környezetvédő szervezet kedden adott ki közleményt arról, hogy az illetékes kormányhivatal tájékoztatása alapján az OVF engedély nélkül vágott tarra Tiszaug határában egy védet természeti területen álló erdőt.

Az OVF másnap közleményében azt állította, hogy volt engedélyük a fák kivágására. A WWF szerint ez ebben a formában nem igaz. Tény, hogy a kormányhivatal adott engedélyt favágásra, de csak az augusztus 1-től október 15-ig terjedő időszakban, és azzal a feltétellel, hogy az "idős, őshonos faegyedeket kímélni kell, a szomszédos területrészek fakitermelési és tereprendezési munkái során a fák törzse, koronája és gyökérzete nem sérülhet".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó