Mészáros Lőrinc perrel fenyegeti a hvg.hu hangfelvételét bemutató szerkesztőségeket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hvg.hu riportere csütörtökön a FeHoVa (fegyver, horgászat, vadászat) kiállításon lépett oda Mészáros Lőrinchez, hogy a Mátrai Erőmű eladásáról kérdezze, de Magyarország leggazdagabb embere úgy döntött, ő nem közszereplő, így az újságírónak semmi joga nincs zavarni őt a kiállítás szemlélésében. Erről a hvg.hu egy hangfelvételt is közzétett, amin Mészáros hangja hallható, ahogy hajtogatja:

„Távolodjon el tőlem!”

Mészáros Lőrinc ügyvédje az erről szóló poszt megjelenése után levelet írt a hvg.hu-nak, és minden szerkesztőségnek, amelyik megjelentette a hangfelvételt (így a 444-nek is), kérve, hogy távolítsák el a felvételt. A levélben Mészárosék arra hivatkoznak, hogy Mészáros nem közszereplő, ezért csak a hozzájárulásával készíthető róla film- és hangfelvétel, a hvg.hu felvételének elkészítéséhez pedig nem járult hozzá.

Ugyanilyen alapon indított pert korábban Tiborcz István is a HírTV ellen, miután az akkoriban még az Orbán ellen forduló Simicska Lajos kezében lévő tévé riportere a cégügyeiről kérdezte az utcán. Tiborcz is azt állította, hogy ő nem közszereplő, és meglepő módon át is ment az érvelése a Kúrián.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.