Oroszország csütörtöktől felfüggeszti a kínaiak beutazását

külföld
2020 február 18., 18:04

Oroszország csütörtöktől ideiglenesen felfüggeszti a kínai állampolgárok beutazását – közölte a védekezésért felelős miniszterelnök-helyettes, Tatyjana Golikova hivatala.

A fertőzés terjedésének megállításáért felelős operatív törzs ülése után kiadott kommüniké szerint február 20-án 0 órától ideiglenesen felfüggesztik Oroszország határán Kína azon állampolgárainak átengedését, akik munkaügyben, magáncélból, tanulni vagy turistaként érkeznek az országba. A Mihail Misusztyin miniszterelnök által aláírt, vonatkozó rendelet értelmében a kínai állampolgárok esetében ideiglenesen leállítják a beutazási engedélyek kiadását és a megadásukhoz szükséges iratok átvételét is. (Oroszország és Kína között 4200 km-nyi határ húzódik.)

Oroszországban most nem tartanak számon olyan embert, akit a COVID-19 koronavírus megfertőzött, a két korábban megbetegedett kínai állampolgár már gyógyultan távozott a kórházból. Nem találtak fertőzöttet aközött a 144 ember között sem, akit február 5-én két katonai géppel menekítettek ki a járvány gócpontjából, Vuhanból, és vittek Tyumeny térségégébe.

A jokohamai karanténban horgonyzó Diamond Princess üdülőhajón viszont kedden egy második orosz állampolgárnál is koronavírus-fertőzést állapítottak meg az orvosok. (MTI)