Karácsony nyárra beach-hangulatot tervez a pesti alsó rakpartra

A főpolgármester az Inforádiónak azt mondta, nyáron, az iskolai szünetben lezárják a pesti alsó rakpartot, várhatóan augusztus 20-ig. Karácsony Gergely szerint a lezárt rakparton a Parlamenttől északra és délre több kulturális rendezvény, beach-hangulat lesz. Azt mondta, ez egy próba lesz, utána forgalomcsillapító politikát terveznek itt. Pár héten belül elindul a társadalmi vita a Széchenyi tér felújítása, Lánchíd és a rakpartok jövőbeni szerepe körül is, ehhez várhatóan a párizsi nyílt forráskódú internetes programot használják – mondta.

Érdeklődők a 11. Pozsonyi Pikniken Budapesten, az Újpesti rakparton 2019. szeptember 7-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Karácsony azt mondta, a nyugati városokból kitiltott dízelautók Budapestre áramlása elkezdődött, ez ellen valamit hamarosan tenni kell. Mivel mind a behajtási díjról, mind az alacsony kibocsájtású zónákról csak széleskörű társadalmi megbeszélés után lehet dönteni, ezért hamarosan elkezdődik egy részvételi kampány, ahol ezekről lesz szó – mondta, úgy becsülve, hogy ezek a viták a ciklus második feléig lezárulnak, és megtalálják a szakmai kompromisszumokat. (Inforádió)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér