Az Emmi tényleg adott 12 milliót az evolúciótagadó alapítványnak, de azt mondják, nem a dínós rajzpályázatra

Szerdán írtuk meg, hogy az Örömhír Alapítvány evolúcióellenes rajzpályázatot hirdetett, melyben kreacionista alkotások elkészítéséhez adtak ötleteket, például olyanokat, mint hogy "Milyen lehetett a dinók és az emberek kapcsolata?”.

Fotó: Creation Projekt

Felhívásukban támogatóként jelölték meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a részletes kiírásban a logójukat is használták. A minisztériumot akkor azonnal megkerestük, de nem kaptunk választ. Ma újabb kérdést küldtünk arra vonatkozóan, mire kapott az alapítvány meghirdetője 12 milliós többlettámogatást - az erre vonatkozó dokumentum itt elérhető. 

Ezúttal válaszoltak, azt írták, 

„A szóban forgó rajzpályázathoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma semmilyen forrást nem biztosított. Az Örömhír Alapítvány – egyedi kérelemmel - a «Creation Magazin» beindítására és népszerűsítésére 2019 decemberében 12.000.000 Ft összegű támogatásban részesült, az előadó-művészeti többlettámogatás keretében. A támogatáshoz kapcsolódó megvalósítási időszak jelenleg tart, így a felhasználás szakmai és jogi szabályszerűségének vizsgálatára ezt követően kerül sor. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) logóját az alapítvány jogosulatlanul használta a rajzpályázat meghirdetésekor. A jogosulatlan használat megszüntetésére irányuló intézkedések megtörténtek.”

Tehát a pénzt a Creation Magazinra kapták, amiről egyelőre annyit lehet tudni, ami itt le van írva róla. Az alapítvány oldalán - ahogy ők írják, médiaoldalán - egyébként azt írják magukról, 

„A hit és a tudomány nem állnak szemben egymással. A valódi tudomány alátámasztja a hitet, és alkalmazza azt a tudomány fejlődése érdekében. A hit egy korszerű életszemlélet, amelyet egyre többen vallanak és művelnek.

Lényege: Isten nem csak megteremtette a világot és az embert, hanem ma is alakítja sorsát, ott áll mellette, megoldást kínál az emberi lélek küzdelmeiben, és olyan terhektől szabadít meg, amelyekhez az ember saját ereje már kevés. Segít megragadni az élet értelmét.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó