Blikk: Simicska mindig ajkai kenyeret vesz a közértben és nem zircit, mert Ajka MSZP-s, Zirc meg fideszes

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A nagy szövetség: Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos, az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal elnöke az első Fidesz-kormány idejénFotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Simicska Lajos átnyergelt a lótenyésztésre - írta meg a minap a 24.hu, és ha már újra szóba került a nyugalmazott oligarcha, a Blikk ellátogatott Hárskútra, ahol Simicskának vendégháza van, és ahol egyetlen megmaradt cége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. működik.

Simicskával ugyan nem találkoztak, de a cikkből kiderül:

  • kétszáz hektárnyi földön gazdálkodik,
  • van egy új luxus-Jaguarja,
  • minden reggel elmegy a vendégházba,
  • vett egy tavat, amit szépen megcsináltak,
  • és szomszédjának mindig köszön.

A Blikk azt is megtudta, hogy Simicska a maga módján még mindig harcol a rendszer ellen. „Szokott menni a helyi közértbe pékáruért, ahol mindig ajkai kenyeret vesz és nem zircit” - írja a lap, a boltban pedig azt mondták:

„Ezt azzal magyarázta, hogy Ajka MSZP-s város, míg Zirc fideszes.”

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.