Megbüntették a fóti gyermekotthon bezárása ellen rappelő fiút

politika
2020 február 21., 11:27
comments 252

Nem múlt el következmények nélkül, hogy Kislőrincz Dávid, a fóti gyermekotthon 17 éves lakója kritikus rapvideóval jelentkezett a napokban, amiben az intézmény bezárása ellen szólal fel olyan szövegekkel, hogy

Mi Mohameddel rúgjuk kint a bőrt, te meg a kerítésednél állhatsz őrt.

link Forrás

A Népszava cikke szerint az intézményben vizsgálat indult a videó miatt, a fiút pedig megbüntette az intézményvezetés: a vizsgálat idejére megtiltották neki, hogy dolgozni menjen a munkahelyére.

link Forrás

A rapvideót megosztotta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő is, kommentben írták meg neki, hogy mi történt Kislőrincz Dáviddal. Ezután felhívta az intézményt, ahol megerősítették neki, hogy vizsgálat folyik az ügyben.

A fóti gyermekotthon az egykori Károlyi-kastély parkjában működik, speciális szükségletű gyerekeknek ad otthont. Az intézmény lehetséges bezárásáról jó ideje szólnak hírek, a kormány tavaly tíz évre titkosította a gyerekek elhelyezésével kapcsolatos információkat. Megmentéséért petíció is indult az aHang platformon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.