Megbüntették a fóti gyermekotthon bezárása ellen rappelő fiút

2020 február 21., péntek 11:27
254

Nem múlt el következmények nélkül, hogy Kislőrincz Dávid, a fóti gyermekotthon 17 éves lakója kritikus rapvideóval jelentkezett a napokban, amiben az intézmény bezárása ellen szólal fel olyan szövegekkel, hogy

Mi Mohameddel rúgjuk kint a bőrt, te meg a kerítésednél állhatsz őrt.

A Népszava cikke szerint az intézményben vizsgálat indult a videó miatt, a fiút pedig megbüntette az intézményvezetés: a vizsgálat idejére megtiltották neki, hogy dolgozni menjen a munkahelyére.

A rapvideót megosztotta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő is, kommentben írták meg neki, hogy mi történt Kislőrincz Dáviddal. Ezután felhívta az intézményt, ahol megerősítették neki, hogy vizsgálat folyik az ügyben.

A fóti gyermekotthon az egykori Károlyi-kastély parkjában működik, speciális szükségletű gyerekeknek ad otthont. Az intézmény lehetséges bezárásáról jó ideje szólnak hírek, a kormány tavaly tíz évre titkosította a gyerekek elhelyezésével kapcsolatos információkat. Megmentéséért petíció is indult az aHang platformon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt