Megbüntették a fóti gyermekotthon bezárása ellen rappelő fiút

Nem múlt el következmények nélkül, hogy Kislőrincz Dávid, a fóti gyermekotthon 17 éves lakója kritikus rapvideóval jelentkezett a napokban, amiben az intézmény bezárása ellen szólal fel olyan szövegekkel, hogy

Mi Mohameddel rúgjuk kint a bőrt, te meg a kerítésednél állhatsz őrt.

A Népszava cikke szerint az intézményben vizsgálat indult a videó miatt, a fiút pedig megbüntette az intézményvezetés: a vizsgálat idejére megtiltották neki, hogy dolgozni menjen a munkahelyére.

A rapvideót megosztotta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő is, kommentben írták meg neki, hogy mi történt Kislőrincz Dáviddal. Ezután felhívta az intézményt, ahol megerősítették neki, hogy vizsgálat folyik az ügyben.

A fóti gyermekotthon az egykori Károlyi-kastély parkjában működik, speciális szükségletű gyerekeknek ad otthont. Az intézmény lehetséges bezárásáról jó ideje szólnak hírek, a kormány tavaly tíz évre titkosította a gyerekek elhelyezésével kapcsolatos információkat. Megmentéséért petíció is indult az aHang platformon.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.