A WHO szerint még korai világjárványról beszélni

Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főtitkára hétfőn a kínai Vuhan városból eredő koronavírus-fertőzésről beszélve azt mondta,

korai még világjárványról beszélni.

„A világjárvány szó használata nem felel meg a tényeknek” - mondta. „A feltartóztatásra kell koncentrálnunk, egy lehetséges világjárvány elkerülése érdekében.” A főtitkár szerint azt sem lehet kijelenteni, hogy a hatóságok elvesztették volna az ellenőrzést, vagy hogy tömegesen szedné áldozatait világszerte a vírus.

Dr. Mike Ryan, a WHO vészhelyzeti programjának vezetője azt mondta, kedden Iránba érkezik a WHO delegációja, hogy segítse a vírus elleni védekezést, az országban szokatlanul magas halálozási arány pedig valószínűleg annak köszönhető, hogy csak a legsúlyosabb fertőzéseket észlelik és dokumentálják, a könnyebb fertőzéseket nem, ezért szerepel kevés felgyógyuló az adataikban. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.