Ha májusig nem csillapodik a járvány, akár az olimpia is elmaradhat

Veszélybe sodorhatja az idén nyári tokiói olimpiát a koronavírus-járvány. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Dick Pound kedden azt mondta az AP hírügynökségnek adott interjújában, hogy a következő három hónapban dőlhet el, hogy megtartják-e a játékokat.

Dick Pound, a Doppingellenes Világügynökség volt elnöke, a NOB tagja szerint akár törölhetik is az idei olimpiát, ha úgy alakul a járványhelyzet.Fotó: Dominika Zarzycka/NurPhoto

Jelenleg úgy készülnek, hogy megtartják, de a NOB végső döntését majd az ENSZ Egészségügyi Világszervezetével (WHO) folytatott egyeztetések után hozzák meg.

"Jelenleg minden arra utal, hogy a dolgok a normál rendben történnek majd. Szóval most a sportra fókuszálunk, de abban biztosak lehetnek, hogy a NOB senkit sem fog egy pandémiás helyzetbe küldeni" - mondta Pound, aki szerint az olimpia elhalasztása "nagyon nagyon komoly döntés, amit nem hozhatunk meg addig, amíg nincsenek megbízható tények, amire alapozhatnánk a döntést".

Amennyiben Tokióban nem tudják megrendezni a játékokat, valószínűbb, hogy egyszerűen törlik az olimpiát, minthogy más városban próbálják megrendezni. "Egy ilyen méretű eseményt, mint az olimpia, nem lehet csak úgy elhalasztani, nem lehet mondjuk októberben megrendezni" - mondta Pound. (Via Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér