Az ügyészség még 2 hónappal meghosszabbítaná Boldog István jobbkezének letartóztatását

Komoly, felülről irányított rendszer alakulhatott ki Jász-Nagykun-Szolnok megye nagy részén a TOP-os pályázatoknál: így dönthettek arról, mire pályázhatnak a települések, kiket kell meghívni, ki fog nyerni, és ezt kinek kell megköszönni.

Az ügyészségi nyomozásban már egy ember nyomkövetőt kapott, négyet letartóztattak. Egyikük Boldog István fideszes országgyűlési képviselő jobbkeze, Fehér Petra, akinél 1 hónapos letartóztatást rendeltek el első körben, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság karácsony után még 2 hónappal hosszabbított meg.

Fehér Petra és Boldog István a Mezőtúr–Mezőhék összekötő út avatásán, 2019. augusztus 15-én.Fotó: Boldog István/Facebook

Ez jár le február 29-én, de a Fővárosi Törvényszék az Indexnek azt írta: az ügyészség részéről újabb indítvány érkezett, hogy újabb 2 hónappal hosszabbítsák meg F. Petra letartóztatását, a bíróság péntekig dönt erről. Ugyanez vár K. Tamásra is, aki a jobbikos Csányi Tamás szerint „a Fidesz házi közbeszerzője”, közbeszerzési tanácsadó, akinek a cégével kellett szerződniük a közbeszerzések lefolytatására az önkormányzatoknak.

Két letartóztatott letartóztatásának meghosszabbítását viszont nem kérte az ügyészség: egyikük M. Róbert, akinek a cége úgy nyert, hogy nem kellett részt vennie a közbeszerzési eljárásban, csak több millió forintot kellett adnia az elbírálóknak a sikerért, míg a másikuk egy G. Vanda nevű nő, aki a gyanú szerint a kenőpénzeket juttatta célba.

Amikor az Index korábban Boldog Istvánt kereste meg az ügyben, a képviselő eliszkolt(Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó