Bezáratták az egri uszodát az Észak-Olaszországból visszatért vízilabdázók miatt

Miután kedden kiderült, hogy ZF Eger vízipólósai vasárnap simán hazajöhettek Észak-Olaszországból, miután szombaton ott nemzetközi kupameccset játszottak,  Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere szerda reggel 6 órától bezáratta a  Bitskey Aladár Uszodát, amíg a teljes vízcsere és fertőtlenítés nem történik meg.  Mirkóczki az Egri Ügyeknek azt mondta: „Tulajdonosként nem vállalom a felelősséget egy esetleges járvány kialakulásáért, főleg egy ilyen sűrűn látogatott intézmény esetében.” 

Ahogy azt kedden megírtuk, a csapat szombaton értek haza repülőgéppel Olaszországból, addigra pedig már a meccs helyszínén, Bresciában is korlátozó intézkedéseket vezettek be, például bezárták az uszodát is. A hazaérkezés után a Heves megyei kormányhivatal Népegészségügyi főosztályának emberei minden Bresciában járt sportolóval és vezetővel kitöltettek egy egészségügyi kérdőívet. Annyit mondtak, hogy ez alapján fogják eldönteni, hogy szükség van-e további intézkedésre.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó