Grúziában és Norvégiában is megjelent az új koronavírus

Grúziában (hivatalosan: Georgia) is regisztrálták az első koronavírusos megbetegedést a kaukázusi ország egyik állampolgáránál, aki Iránból Azerbajdzsánon keresztül érkezett haza – jelentette be Ekaterina Tikaradze egészségügyi miniszter.

Giorgi Gaharia miniszterelnök ezért úgy döntött, hogy két hétre korlátozzák a légi és szárazföldi közlekedést Iránnal, az intézkedésről tájékoztatták az iráni felet – közölte a kormányhivatal sajtószolgálata.

A beteg egy grúziai férfi, aki Azerbajdzsánon keresztül Iránból tért haza. A határon rosszul lett, és az orvosok rögtön a tbiliszi fertőző kórházba szállították, ahol a vírustesztnek pozitív eredménye lett.

Őszi táj a grúziai/georgiai Mestia közelében 2019. szeptember 29-én.Illusztráció: Dominika Zarzycka/NurPhoto

Az egészségügyi miniszter szerint nincs ok pánikra, mert a beteg gyakorlatilag nem tartózkodott grúz földön, most a tbiliszi kórház elkülönített részlegén ápolják, onnan minimális a veszélye a vírus továbbterjedésének. Azerbajdzsánban minden olyan embert karanténba helyeztek, akik kapcsolatba kerültek a fertőzött férfival.

Norvégiában is kimutatták egy embernél a fertőzést – közölte a közegészségügyi hivatal. A beteget elkülönítve otthonában kezelik. A tájékoztatás szerint a fertőzött személy a múlt héten tért vissza Kínából, de nem tűnt betegnek, és nem valószínű, hogy másokat is megfertőzött volna. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér