Egy hadseregnyi kínai kacsa fékezheti meg a Pakisztánban pusztító sáskajárást

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kínai szakértők javaslatára 100 ezer kacsa érkezik Pakisztánba a kínai Csöcsiang tartományból, hogy segítsen az országban pusztító sáskajárás megfékezésében - írja a Guardian.

Az akcióról a Ningbo Evening News számolt be. A portál szerint a kacsahadsereg azért lehet tökéletes fegyver a sáskák pusztítása ellen, mert a rovarokat természetes étrendjük részeként fogyasztó kacsák bevetése sokkal olcsóbb a rovarölő szerekénél. És nem mellesleg sokkal kevesebb környezetkárosító hatással jár.

A cikkből kiderül, Kína már sikerrel használt kacsákat sáskajárás megfékezésére, az ujgurok lakta Hszicsiang tartományban. Sáskaevésben más baromfiaknál is jobban teljesítenek a kacsák. Míg a csirkék csak 70 addig a kacsák naponta 200 sáskát is elfogyasztanak - állította egy kínai agronómus Hszincsiang tartományból a Ningbo-nak.

Pakisztánban az elmúlt 20 év legnagyobb sáskajárása pusztít, a rovarok az ország gyapot- és búzaültetvényeit veszélyeztetik leginkább.

Közben kelet-afrikai országoknak is szüksége lenne hasonló segítségre, ott nagyjából egy hónapja pusztít már rég nem látott méretű sáskajárás.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó