Egy hadseregnyi kínai kacsa fékezheti meg a Pakisztánban pusztító sáskajárást

Kínai szakértők javaslatára 100 ezer kacsa érkezik Pakisztánba a kínai Csöcsiang tartományból, hogy segítsen az országban pusztító sáskajárás megfékezésében - írja a Guardian.

Az akcióról a Ningbo Evening News számolt be. A portál szerint a kacsahadsereg azért lehet tökéletes fegyver a sáskák pusztítása ellen, mert a rovarokat természetes étrendjük részeként fogyasztó kacsák bevetése sokkal olcsóbb a rovarölő szerekénél. És nem mellesleg sokkal kevesebb környezetkárosító hatással jár.

A cikkből kiderül, Kína már sikerrel használt kacsákat sáskajárás megfékezésére, az ujgurok lakta Hszicsiang tartományban. Sáskaevésben más baromfiaknál is jobban teljesítenek a kacsák. Míg a csirkék csak 70 addig a kacsák naponta 200 sáskát is elfogyasztanak - állította egy kínai agronómus Hszincsiang tartományból a Ningbo-nak.

Pakisztánban az elmúlt 20 év legnagyobb sáskajárása pusztít, a rovarok az ország gyapot- és búzaültetvényeit veszélyeztetik leginkább.

Közben kelet-afrikai országoknak is szüksége lenne hasonló segítségre, ott nagyjából egy hónapja pusztít már rég nem látott méretű sáskajárás.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó