Egy hadseregnyi kínai kacsa fékezheti meg a Pakisztánban pusztító sáskajárást

Kínai szakértők javaslatára 100 ezer kacsa érkezik Pakisztánba a kínai Csöcsiang tartományból, hogy segítsen az országban pusztító sáskajárás megfékezésében - írja a Guardian.

Az akcióról a Ningbo Evening News számolt be. A portál szerint a kacsahadsereg azért lehet tökéletes fegyver a sáskák pusztítása ellen, mert a rovarokat természetes étrendjük részeként fogyasztó kacsák bevetése sokkal olcsóbb a rovarölő szerekénél. És nem mellesleg sokkal kevesebb környezetkárosító hatással jár.

A cikkből kiderül, Kína már sikerrel használt kacsákat sáskajárás megfékezésére, az ujgurok lakta Hszicsiang tartományban. Sáskaevésben más baromfiaknál is jobban teljesítenek a kacsák. Míg a csirkék csak 70 addig a kacsák naponta 200 sáskát is elfogyasztanak - állította egy kínai agronómus Hszincsiang tartományból a Ningbo-nak.

Pakisztánban az elmúlt 20 év legnagyobb sáskajárása pusztít, a rovarok az ország gyapot- és búzaültetvényeit veszélyeztetik leginkább.

Közben kelet-afrikai országoknak is szüksége lenne hasonló segítségre, ott nagyjából egy hónapja pusztít már rég nem látott méretű sáskajárás.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó