A bíróság szerint nem kell előzetesben maradnia Boldog István jobbkezének

Az Index ír arról, hogy a bíróság nem hosszabbította meg a Boldog István jobbkezének tartott Fehér Petra előzetes letartóztatását. 

Az elmúlt hónapokban derült ki, hogy a gyanú szerint komoly, felülről irányított rendszer alakulhatott ki Jász-Nagykun-Szolnok megye nagy részén a TOP-os pályázatoknál: így dönthettek arról, mire pályázhatnak a települések, kiket kell meghívni, ki fog nyerni, és ezt kinek kell megköszönni.

Fehér Petra és Boldog IstvánFotó: Boldog István/Facebook

Az ügyészségi nyomozásban már egy ember nyomkövetőt kapott, négyet letartóztattak. Egyikük Boldog István fideszes országgyűlési képviselő jobbkeze, F. Petra, akinél egy hónapos letartóztatást rendeltek el első körben, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság karácsony után még 2 hónappal hosszabbított meg. Az ügyészség ezt újabb két hónapra meghosszabbította volna, de a Fővárosi Törvényszék azt közölte az Indexszel, hogy ezt elutasították és megszüntették F. Petra letartóztatását. 

Helyette 4 hónapra bűnügyi felügyeletet rendelt el a bíróság, a lakóingatlan elhagyásának tilalmával. Ezzel párhuzamosan nyomkövetőt is kapott Fehér. Mint az Index írja, a védelem részben arra is hivatkozott a letartóztatás megszüntetésének kérésekor, hogy Fehér Petra idős szüleit tudja ápolni.

A döntés ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezhet. 

Korábban a 168 Óra írt arról, hogy a fideszes kengyeli expolgármester, Nagy Szilárd vádalkuja révén derült fény a fideszes Boldog Istvánhoz közelálló üzleti kör gyanús pályázati eljárásaira, és a lap információi szerint ezt az ügyet jó eséllyel Boldog sem fogja megúszni. 

A két fideszes politikus között a lap információi szerint a pályázati pénzek sorsa okozta a konfliktust: ezekre a pénzekből ugyanis azok kaptak, akik vállalták, hogy bizonyos kijelölt kivitelezőket választottak ki a munkák elvégezésre. Ebben a nyomozásban vették már őrizetbe Boldog István jobbkezét is, és a 168 Órának egy nyomozó úgy fogalmazott, hogy Boldog sorsa meg van pecsételve: körbekerítették és már csak a kilövési engedélyre várnak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó