Budapesten is bujkált a lengyel drogmaffia vezére

bűnügy
2020 március 01., 10:22

A Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül a lengyel, a magyar és a szlovák rendőrök közel 20 órás nemzetközi műveletben próbálták elfogni a 32 éves Magdalena K-t, a lengyel drogmaffia vezetőjét. Végül 2020. február 28-án, a délutáni órákban menekülés közben a szlovák rendőrség kerítette kézre.

link Forrás

A Magdalena K. által vezetett bűnszervezetet 120 kilogramm kokain és 5,5 tonna marihuána kereskedelmével gyanúsították Lengyelországban. A banda előző főnökét emberrablások miatt vették őrizetbe, 2017-ben pedig Magdalena K. a szervezte újjá a csoportot a Cracovia focicsapat ultra-szurkolóiból. A futballhuligánok a meccsek szervezése mellett folytatták a nemzeteken átívelő kábítószer-kereskedelmet - írja a police.hu. A lengyel rendőrség nagy erőkkel kereste K-t, ő azonban 2018. november 24-én, miután a csoport több tagját gyilkosság és emberrablás miatt letartóztatták a hatóságok, egy autó csomagtartójában megszökött Lengyelországból.

A Lengyel Központi Célkörözési Egység 2020. február 27-én este értesítette a Készenléti Rendőrséget, hogy vélhetően Magyarországra érkezik egy bandatag. Ennek alapján a magyar fejvadászok a társszervek közreműködésével beazonosították Magdalena K. budapesti tartózkodási helyét, és megkísérelték elfogni a nőt, de az - ismét egy autó csomagterében elrejtőzve - megszökött. Rövidesen kiderült, hogy K. Szlovákiába távozott, itt sikerült elkapnia a szlovák rendőrségnek.