Putyin alkotmányba foglalná Istent és a hagyományos házasságot

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vlagyimir Putyin javaslatára Oroszország alkotmányába foglalhatják a hagyományos, egy férfi és egy nő között között házasságot, illetve azt, hogy az oroszok hisznek Istenben. A BBC beszámolója szerint Putyin több kiegészítést is beterjesztett az új alkotmányhoz, a már ismertetetteken túl például azt is, amely tiltaná, hogy Oroszország valaha feladjon bármilyen általa birtokolt területet.

Ez utóbbi a 2014-ben megszállt, majd Oroszországhoz csatolt Krím-félsziget, illetve a II. világháború óta vitatott hovatartozású Kuril-szigetek miatt érdekes.

Putyin emellett alkotmányba foglalná azt, amit ő "történelmi igazságnak" nevez, és amivel azokat az állítólagos külföldi törekvéseket próbálja kivédeni, melyekkel szerinte a Szovjetunió második világháborús áldozatait próbálják eljelentékteleníteni.

Vlagyimir Putyin idén januárban jelentette be az alktománymódosítási terveit, melyek célja a megfigyelők szering minden nacionalista-szélsőjobbos máz mögött valójában saját hatalmának átmentése azután, hogy negyedik elnöki ciklusa lejártával elméletben át kéne adnia azt leendő utódjának. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér