Michael Bloomberg kiszállt az elnökválasztásból

külföld
2020 március 04., 14:16

A New York-i multimilliárdos Michael Bloomberg szerdán bejelentette, hogy felfüggeszti kampányát, amit a demokrata párti elnöktjelöltségi posztért folytatott, írja az Axios bennfentes forrásokra hivatkozva. Erre a bejelentésre egész nap lehetett számítani, mivel Bloomberg rendkívül rossz eredményt ért el az úgynevezett szuperkedden.

photo_camera Fotó: EVA MARIE UZCATEGUI/AFP

A hírt közleményben erősítette meg Bloomberg, aki elmondta, hogy végig hitt abban, hogy Donald Trumpot úgy lehet legyőzni, ha egységesen beállnak a jelölt mögé, akinek erre a legnagyobb esélye van. És a keddi eredmények után egyértelmű, hogy ez a jelölt Joe Biden. 

Bloomberg sajátos taktikát választott a kampánya során: a korai államokat mind kihagyta, helyette viszont elképesztően sok pénzt költve, több száz millió dollárt felhasználva akarta felépíteni támogatottságát a legtöbb delegáltat adó államokban. Ez azonban nem jött be: a Bernie Sanders ellenében a 'mérsékelt demokratákat' megszólítani igyekvő Bloomberg a legtöbb államban rossz eredményt ért el, miközben az ugyanerre a szavazótáborra célzó Joe Biden hatalmasat tudott nyerni. 

Michael Bloomberg kampányáról és annak nehézségeiről ebben a cikkünkben részletesen is írtunk.