A budapesti belvárosba költözhet az egész Pázmány

A kormány nevében Semjén Zsolt benyújtott egy törvényjavaslatot a parlament elé, ami arról szól, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) a Palotanegyedben kap épületeket, cserébe az állam ingyen megkapja az egyetem piliscsabai kampuszát. A törvényjavaslat szerint erre azért van szükség, mert a PPKE jelenleg széttagoltan (Budapesten, Piliscsabán és Esztergomban) végez oktatási tevékenységet, ez pedig „hátrányos hatással van PPKE egyes fakultásainak működésére”. Az egyetem karainak egy helyre terelése pedig az egyetem „súlya” miatt indokolt.

A PPKE az egyetem jelenlegi, Szentkirályi utcai főépületével szemben kap ingatlanokat, azokat, amik korábban a Magyar Rádióhoz tartoztak, köztük az Esterházy-palotát és a Károlyi-palotát.

Az, hogy az állam mit kezd a cserébe kapott piliscsabai épületekkel, még nem tudni. A PPKE egyébként nem állami, hanem egyházi fenntartású egyetem, Semjén törvényjavaslata kicsit magyarázkodik is, szerintük az állam és egyház szétválasztása nem jelenti azt, hogy az egyházak ne kaphatnának támogatást az államtól. (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér