Éjféltől tűzszünet lesz a szíriai Idlíbben

Éjféltől tűzszünet lép életbe a szíriai Idlíb tartományban – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök, miután több mint 6 órán át tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz államfővel Moszkvában.

Erdogan és Putyin az oroszországi Szocsiban 2019. október 22-én.Fotó: Sefa Karacan/Anadolu Agency/AFP

Putyin a közös sajtótájékoztatón közölte, hogy reméli, a megoldás elvezet a katonai tevékenység befejezéséhez, véget vet a civil lakosság szenvedésének, és segít a humanitárius válság megfékezéséhez Idlíbben.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az idlíbi rendezésről 2018-ban Szocsiban elért memorandum kiegészítő jegyzőkönyveként ismertetett, most elért megállapodásról azt mondta: Törökország és Oroszország közösen fogja megsemmisíteni az ENSZ Biztonsági Tanácsa által terroristaként elismert szervezeteket. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.