Éjféltől tűzszünet lesz a szíriai Idlíbben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Éjféltől tűzszünet lép életbe a szíriai Idlíb tartományban – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök, miután több mint 6 órán át tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz államfővel Moszkvában.

Erdogan és Putyin az oroszországi Szocsiban 2019. október 22-én.Fotó: Sefa Karacan/Anadolu Agency/AFP

Putyin a közös sajtótájékoztatón közölte, hogy reméli, a megoldás elvezet a katonai tevékenység befejezéséhez, véget vet a civil lakosság szenvedésének, és segít a humanitárius válság megfékezéséhez Idlíbben.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az idlíbi rendezésről 2018-ban Szocsiban elért memorandum kiegészítő jegyzőkönyveként ismertetett, most elért megállapodásról azt mondta: Törökország és Oroszország közösen fogja megsemmisíteni az ENSZ Biztonsági Tanácsa által terroristaként elismert szervezeteket. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér