Több mint 200 iskolában, 65 különböző településen tiltakoznak már a NAT ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Eddig 211 iskolából érkezett tiltakozás a januárban megjelent új Nemzeti Alaptanterv ellen. Összesen 65 különböző település intézményei, főleg általános és középiskolák vannak a tiltakozók között.  Ezen kívül számos egyetemi tanszék, 18 szakmai szervezet és több oktatási szakértő is bírálta az alaptantervet - írta közleményében az aHang és a Civil Közoktatási Platform. 

A két szervezet egyúttal bejelentette: külön oldalt indítanak, ahol összegyűjtik az alaptantervet bíráló eddigi összes nyilvános állásfoglalást, és ide várják az ezután beérkező nyilvános tiltakozó leveleket is.

Emlékeztetnek: a NAT ellen tiltakozók többsége azt kéri, a Nemzeti Alaptantervet ne vezessék be szeptembertől, helyette új, társadalmi párbeszéden és szakmai konszenzuson alapuló alaptanterv összeállítását követelik.

Az egykori Független Diákparlament tagjaiból alakult ADOM diákmozgalom március 15-re jelentett be tüntetést az ügy érdekében.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!