Hat magyart engedtek ki a karanténból Tenerifén és Brazíliában

„Fontos és jó hírekkel indul a szombat, hiszen mára virradóra összesen hat magyar állampolgár hagyhatta el a koronavírus miatt elrendelt karanténokat a világ különböző pontjain” - írta Facebookján a külügyminiszter.

A tenerifei szállodában tartózkodó két család tesztje negatív lett, így ők a hajnali órákban már visszautaztak Magyarországra. Hasonló a helyzet a tegnapelőtt Brazíliában vizsgált magyar hölggyel kapcsolatban, akinél szintén kizárták a fertőzést, ezért távozhatott a kórházból. 

„Most egy Szingapúr felé tartó turistahajóra figyelünk, amely fedélzetén négy magyar állampolgárral nem kapott kikötési engedélyt sem Malajzia, sem Thaiföld partjainál koronavírus gyanúja miatt. A fedélzeten lévők jól vannak, tünetmentesek és minden lehetséges segítséget meg fognak kapni a szingapúri nagykövetségünktől” -írta Szijjártó Péter, aki hangsúlyozta: a magyar konzulok a világ minden táján továbbra is folyamatosan nyomon követik az eseményeket és segítenek a bajbakerült állampolgároknak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó