Öt magyar várakozik a vesztegzár alá vett tenerifei hotelben

Bár kedd délután a magyar külügy még nem tudta pontosan megmondani, pontosan hány magyar tartózkodik a koronavírus miatt lezárt tenerifei szállodakomplexumban, az ATV esti adásában Menczer Tamás államtitkár már elmondta, hogy  5 magyar tartózkodik ott. A tiszteletbeli konzul kapcsolatban van 2 családdal, és még egy külügyi munkatárs utazott oda az ő segítésükre. 

Vesztegzár a H10 Costa Adeje Palace hotelnélFotó: AP

Ugyanakkor a magyar külügynél egyelőre még nem kaptak információt arról, hogy mit terveznek a szállodakomplexumban lévő 1000 emberrel a spanyolok, és nincs információjuk arról, hogy az ott lévő magyarok rosszul lennének. A szállodában azután rendelték el a karantént, hogy egy olasz állampolgárnál koronavírust diagnosztizáltak.

Egy neve elhallgatását kérő fiatal magyar nő kedden az MTI-nek a helyszínről azt mondta, nem tapasztalt pánikot Tenerife déli részén. Beszámolója szerint maszkot viselő rendőrök sokasága vette körbe a szállodát, akik távozásra szólítják fel az ott bámészkodókat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó