8,7 milliárd forintot különít el a magyar kormány a koronavírus elleni védekezésre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőn este jelent meg egy kormányhatározat a Magyar Közlönyben, amiben a kormány 2 milliárd forintot csoportosít át az Egészségügyi intézmények fejlesztése és rendkívüli támogatása jogcímcsoportról az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak (ÁEEK), ezen kívül elrendeli, hogy további 6,763 milliárd forintot teremtsen elő a pénzügyminiszter az ÁEEK számára.

A határozat szerint a forrás felhasználása a Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs utasítása alapján történik majd.

Farkas Örs miniszteri biztos a Facebookon azt írta, „a koronavírus elleni védekezéshez szükséges intézkedések biztosítására a kormány kész minden támogatást megadni”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér