Az olasz miniszterelnök bejelentette: az egész országra kiterjesztik a karanténintézkedéseket

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő esti bejelentése szerint az egész országra kiterjesztik a karanténintézkedéseket a koronavírus terjedése miatt. Ezek az intézkedések eddig csak a vírus által jóval erősebben érintett, vörös zónának nevezett északi országrészben voltak érvényben.

A karanténintézkedések részeként minden közösségi rendezvényt betiltanak, közlekedni pedig csak munka és vészhelyzet miatt lehet. Nem nyitnak ki a mozik, a konditermek, a diszkók, a színházak, a kocsmák, zárva tartanak az iskolák és az egyetemek, nem tartanak sporteseményeket sem, és nem rendezhetnek nyilvános temetéseket és esküvőket.

A bejelentés értelmében az intézkedések 60 millió emberre vonatkoznak (ennyi Olaszország lakossága). A vírus egyre gyorsabban terjed az országban, már 463  halottról és 9172 fertőzöttről tudnak a hatóságok. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér