Minden sporteseményt felfüggesztettek Olaszországban április 3-ig

sport
2020 március 09., 17:38

A koronavírus-járvány terjedése miatt az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) április 3-ig minden sportesemény megrendezését felfüggesztette.

Olaszországban már eddig is komolyan befolyásolta a sporteseményeket a járvány. Számos mérkőzés elmaradt a labdarúgó-bajnokságban, de amelyeket megrendeztek, azokat is zárt kapuk mögött. A kerékpársportban elhalasztották a tirrén-adriai körversenyt és a világ egyik legjelentősebb egynapos versenyét, a Milánó-Sanremót, az alpesi sízők Cortina d'Ampezzóba tervezett világkupa-döntőjét is törölték.

A kormány eredeti terve az volt, hogy április 3-ig minden sporteseményt zártkapussá tesznek, végül azonban inkább úgy döntöttek, kifejezetten felfüggesztenek minden ilyen rendezvényt.

Fontos, hogy a CONI-nak nincsen befolyása a nemzetközi sportesemények rendezésére, tehát például a nemzetközi futballkupákban szereplő olasz csapatok meccseire ez a felfüggesztés nem vonatkozik, a találkozók sorsa azonban így is minimum bizonytalan.

Az új típusú koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Az ismert fertőzöttek száma világszerte már meghaladja a 100 ezret. Európában éppen Olaszországban terjed a leginkább, ahol hétfő délutánig 7142 fertőzöttet regisztráltak, a halálos áldozatok száma pedig 366. (MTI, Yahoo)