Csak egy BKV-hajónak találtak üzemeltetőt pár nappal a kezdés előtt

Bár elvileg a jövő héten indulna a hajózási szezon a Duna fővárosi szakaszán, de a Népszava arról ír, hogy hét hajóból hatra még nem talált üzemeltetőt a BKV. A BKV ugyanis nem rendelkezik saját hajózási személyzettel, csak hajókkal, így az üzemeltetést külsős cégekre bízzák. De a mostani állás szerint szerint néhány nappal a kezdés előtt a flottából csak a 125 éves Hófehérke üzemel, ami egyébként elsősorban nosztalgiahajóként működik.

A Lánchíd nevű hajó halad a Duna fővárosi szakaszán északi irányban, a Margit híd alatt.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A lap szerint a Budavár és a Várhegy nevű hajók  üzemeltetésére jelentkezett egy vállalkozó, de ezt a tendert is érvénytelennek kellett nyilvánítani, mivel a cégtől hiába kérték a hiányzó dokumentumok pótlását. A BKV a lapnak azt azt írta, hogy a megadott határidőig nem érkezett be érvényes ajánlat, de az új pályázatokat hamarosan újra kiírják. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér