Csak egy BKV-hajónak találtak üzemeltetőt pár nappal a kezdés előtt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Bár elvileg a jövő héten indulna a hajózási szezon a Duna fővárosi szakaszán, de a Népszava arról ír, hogy hét hajóból hatra még nem talált üzemeltetőt a BKV. A BKV ugyanis nem rendelkezik saját hajózási személyzettel, csak hajókkal, így az üzemeltetést külsős cégekre bízzák. De a mostani állás szerint szerint néhány nappal a kezdés előtt a flottából csak a 125 éves Hófehérke üzemel, ami egyébként elsősorban nosztalgiahajóként működik.

A Lánchíd nevű hajó halad a Duna fővárosi szakaszán északi irányban, a Margit híd alatt.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A lap szerint a Budavár és a Várhegy nevű hajók  üzemeltetésére jelentkezett egy vállalkozó, de ezt a tendert is érvénytelennek kellett nyilvánítani, mivel a cégtől hiába kérték a hiányzó dokumentumok pótlását. A BKV a lapnak azt azt írta, hogy a megadott határidőig nem érkezett be érvényes ajánlat, de az új pályázatokat hamarosan újra kiírják. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér