Csütörtöktől lehet pályázni fiataloknak ingyen vonatbérletre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Március 12-én, 12 órától lehet pályázni az Európai Bizottságnál az EU-ban felhasználható ingyenes InterRail bérletekre, jelentette be a kezdeményezés mentora, Ujhelyi István szocialista EP-képviselő. Tájékoztatása szerint két héten át pályázhatnak a 2001. július 1 és 2002. június 30 között született fiatalok az ingyenes vonatbérletekre.

Az ingyenes vonatbérlettel akár egy hónapon át ingyen utazhatnak majd Európában, a bérletet 2021. február 28-ig használhatják majd fel.

Ujhelyi tájékoztatása szerint az elmúlt két évben 350 ezer fiatal pályázott, közülük majd hetvenezer kapott ingyen vonatbérletet.

A „FreeInterRail” alapötlete két német fiatal aktivistától, Vincent-Immanuel Herrtől és Martin Speertől származik, akik néhány éve arra tettek javaslatot, hogy az Európai Unió lepjen meg minden európai fiatalt egy ingyenes vonatbérlettel a 18. születésnapján.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!